Чехия приема Германия на финала на Fed Cup



20-04-2014 00:00 | Станко Димов
Отборите на Чехия и Германия ще спорят за титлата на турнира Fed Cup на 8 и 9 ноември като чешките тенисистки ще бъдат домакини на финалния двубой.

В Острава Чехия поведе с 3-0 срещу шампионките от Италия и си осигури предсрочно победата в полуфинала. В третия решителен мач между първите ракети Петра Квитова се наложи с 6:3, 7:5 срещу Роберта Винчи, която замени в последния момент своята приятелка и партньорка на двойки Сара Ерани. Квитова беше нервна и направи 38 непредизвикани грешки, но успя да измъкне успеха.

"Атмосферата в залата беше невероятна, но мачът беше тежък. Роберта има страхотни ретури и игра на ниво, но аз все пак спечелих важните точки", заяви левичарката Петра след срещата. Чехия спечели турнира през 2012 година, когато победи в Прага Сърбия.

В другия полуфинал Германия също поведе с 3-0 срещу Австралия в Бризбън. Решителната трета победа донесе Ангелик Кербер, която в мача между първите ракети се наложи над Саманта Стосър с 4:6, 6:0, 6:4. Зя германките това е първи финал от 1992 г. и ерата на Щефи Граф.

Място в елитната Световна група едно през 2015 година си осигуриха отборите на Русия, Канада и Полша. За първи път от 1999 година Холандия ще играе в Световна група две, след като победи у дома Япония с 3-2 с два успеха на Кики Бертенс. И другият отбор, който беше с България в първа Евро-африканска група - Румъния, спечели плейоф. Халеп и Кърстя разбиха с 4-1 Сърбия на Иванович в Букурещ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини