Вавринка спечели в Монако



20-04-2014 00:00 | Станко Димов
Станислас Вавринка спечели първия си трофей от сериите "Мастърс 1000", след като триумфира на турнира на клей в Монте Карло. В първия от 2000 година насам изцяло швейцарски финал в ATP Вавринка постигна обрат и победи с 4:6, 7:6(5), 6:2 участващия с "уайлд кард" и четвърти в схемата Роджър Федерер.

В досегашната си кариера световният номер 3 бе достигал два пъти до финал от категорията "Мастърс" - през 2008 г. в Рим, когато губи срещу Новак Джокович и през миналия сезон в Мадрид, когато Рафаел Надал го победи. Днешната победа срещу Федерер означава, че Вавринка ще запази и позицията си в ранглистата и няма да я отстъпи на своя близък приятел и сънародник.

От своя страна, Роджър Федерер пропусна възможността да завоюва своята 22-ра "Мастърс" титла и първа след тази в Синсинати през 2012 година. Трофеят в Монте Карло е един от трите от "Мастърс" сериите, които все още липсват от богатата колекция на 32-годишния баща на близначки като другите две са от Рим и Шанхай.

Това бе четвърти финал в Княжеството за рекордьора по титли от Големия шлем и четвърто поражение за него. В предишните три случая в периода 2006 г. - 2008 г. Федерер отстъпва срещу Надал. Той не успя да стане и най-възрастният шампион в турнир от тази най-висока категория след Андре Агаси (34) в Синсинати през 2004 г.





 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини