Пиронкова с победа в Щутгарт



19-04-2014 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова е водачка в схемата на квалификациите на турнира в Щутгарт на клей в зала, който е от категория "Премиер". Тя започна днес с победа срещу участващата с "уайлд кард" германка Таисия Мордергер със 7:6(1), 6:1 след 75 минути игра.

Пловдивчанката започна ударно и проби за 2:1. 17-годишната германка веднага го върна, но Цвети отново проби подаването на съперничката. След това двете тенисистки повториха упражнението. До края нямаше повече брейкове и се стигна до тайбрек. В него Цвети наложи най-сетне волята си над 486-ата с света. Тя дпърна с 5:1 точки при смяната на полетата. След това постигна и шеста точка и веднага затвори частта след 45 минути.

Във втория сет Пиронкова проби за 2:0, а в следващия гейм отрази точки за рибрейк, преди да затвърди.26-годишната българка постигна втори пробив за 5:1 и след това сервираше за спечелване на срещата. Цветана поведе с 40:0 и реализира първия си мачбол.

Българката, която е №40 в света, очаква във втория кръг италианката Джоя Барбиери.

При мъжете Григор Димитров ще се изправи срещу Жереми Шарди (Франция) или Иржи Весели (Чехия) на турнира в Букурещ от категория "АТР 250". Българинът, като поставен под №1, ще почива в първи кръг, а във втори ще срещне французина или чеха.

При победа лидерът на националния ни отбор ще се класира за четвъртфинал, където най-опасен съперник на хартия е Андреас Сепи. В тази част на схемата е и Гаел Монфис, с когото Гришо може да се срещне на полуфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини