Ферер отстрани Надал в Монако



18-04-2014 00:00 | Станко Димов
Давид Ферер продължи с чудесното си представяне на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло и днес поднесе голямата изненада на надпреварата, след като отстрани световния номер едно Рафаел Надал на четвъртфинал. Успех записаха и швейцарците Станислас Вавринка и Роджър Федерер, както и Новак Джокович.

32-годишният Ферер стигна до успеха в два сета 7:6(1), 6:4 и нанесе едва трето поражение в Княжеството на осемкратния шампион Надал.

Интересен е фактът, че това е първа победа на Ферер над Надал на червени кортове след 17 поредни загуби на световния №6. Поражението е трето от цели 53 мача на Надал в Монте Карло през цялата му кариера. Вчера Давид отстрани и Григор Димитров.

Шампионът от Откритото първенство на Австралия по тенис Станислас Вавринка (Швейцария) се класира също за полуфиналите на турнира и ще играе срещу Давид Ферер.

Поставеният под номер 3 Вавринка елиминира осмия в схемата Милош Раонич (Канада) със 7:6(5), 6:2. Швейцарецът не даде нито една възможност за пробив на съперника си и стигна до успеха за 91 минути.

Роджър Федерер направи обрат срещу Жо-Вилфред Цонга, за да спечели с 2:6, 7:6(6), 6:1. Той очаква на полуфинал шампиона от 2013 г. Новак Джокович, който също направи обрат срещу Гийермо Гарсия за крайното 4:6, 6:3, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини