Димитров с победа в 3 сета в Монако



15-04-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров стартира успешно турнира в Монте Карло от сериите "Мастърс 1000". Поставеният под №12 български ас се наложи над Марсел Гранойерс от Испания с 6:2, 4:6, 6:2 в двучасов двубой от първия кръг.

Димитров стигна до точки за пробив в шестия гейм. Гранойерс отрази две опасности от 15:40, но при третия брейк пойнт хасковлията беше безпощаден - 4:2. Веднага след това той затвърди пробива със сервис гейм на нула. Последва нов пробив и Григор затвори първия сет след половин час игра.

Във втората част най-младият тенисист в Топ 20 стигна до нова точка пробив в четвъртия гейм, но испанецът успя да се измъкне и да направи 2:2. Гранойерс стигна до първата си точка з пробив в мача и я реализира, за да поведе с 4:3. Веднага след това Димитров имаше две възможности за връщането му, но не успя. В десетия гейм испанският тенисист стигна до два сетбола и реализира втория, за да изравни частите.

Началото на третия сет беше ознаменувано с нов пробив на Марсел Гранойерс. Григор обаче успя да го върне за 2:2, въпреки че губеше с 0:40 в гейма. Димитров направи нов пробив за 4:2. В осмия гейм българинът стигна до мачбол пир подаване на съперника и заслужено триумфира.

За успеха четвъртфиналистът от миналата година Григор Димитров заслужи 45 точки за световната ранглиста, където е №14. Във втория кръг в Монте Карло българският ас се изправя срещу друг испанец - тръгналият от квалификациите Алберт Рамос. Димитров води с 2-1 успеха срещу 101-ия в класацията на АТР. За последно двамата играха на турнира на клей в Бостад (Швеция) през 2012 година, когато Григор се наложи със 7:6(1),6:3.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини