Пиронкова отпадна в Катовице



09-04-2014 00:00 | Станко Димов
Поставената под номер 8 в основната схема Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на турнира в Катовице (Полша) от категория "интернешънъл", след като отстъпи с 2:6, 1:6 срещу 90-ата в световната ранглиста Шахар Пеер (Израел).

Двубоят не започна по най-добрия начин за българката и тя трябваше да отразява две точни за пробив още в откриващото си подаване. 26-годишната Пиронкова се справи, но в третия гейм нямаше този късмет и се пропука - 1:2. Първата ни ракета съумя да върне бързо пробива - още в четвъртия гейм, но в петия Цвети пак загуби сервис гейма си - 2:3. Пеер нанесе нов удар по самочувствието на пловдивчанката с пробив на нула за 5:2 и бе само на гейм от спечелването на първата част. При свой сервис представителката на Израел пропусна сетбол, след което спаси и брейкпойнт. След удар в мрежата на Пиронкова сетът приключи - 2:6.

Втората част също започна лошо за Цветана. Тя изостана с 0:3 след два пробива и въпреки че върна единия в четвъртия гейм, тя видимо отстъпваше на съперничката си. До края на срещата българката на няколко пъти пусна къси топки на опонентката си, но защитата на Пеер бе на високо ниво. Състезателката от Израел осъществи още два пробива до края - за 4:1 и 6:1, с което стигна и до успеха.

За достигането си до осминафиналите Пиронкова взема 30 точки за световната ранглиста, където в момента е 41-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини