Кутровски направи резултата 2-0



04-04-2014 00:00 | Станко Димов
Димитър Кутровски донесе втората победа на България срещу Гърция в двубоя за Купа "Дейвис" в Атина. Втората ни ракета се наложи над Теодорис Ангелинос с 6:4, 6:3, 1:6, 6:3 и националите ни поведоха с 2-0. Отборът на капитана Тодор Енев се нуждае от само един успех, за да запази мястото си във втора група на Евро-африканската зона на турнира.

В първата част Кутровски успя да осъществи пробив за 5:4 и после сервира успешно за сета.

Във втория отново софиянецът беше по-добрия на корта и поведе с пробив. В деветия гейм при подаване на Ангелинос Дими стигна на четири пъти до сетбол, като при последния опит успя да вземе и втората част.

Първата ракета на домакините направи пробив в началото на следващия сет. Кутровски имаше три възможности за връщането му за 2:2, но не успя. До края на сета Ангелинос не загуби нито един гейм.

В четвъртата част софиянецът получи мускулно схващане и изостана в резултата с 0:3. Последва подем за българина, който успя да направи обрат до 4:3, а съперникът му също поиска медицинска помощ заради крамп. Кутровски взе и петия гейм и беше вече само на гейм от победата. Ангелинос сервираше, но Дими стигна до мачбол. Гръцкият тенисист го отрази, а след това и още един. При третата възможност националът успя да спечели срещата.

Българинът беше отново мощно подкрепян от родни зрители, сред които личаха председателят на БОК Стефка Костадинова, футболните мениджъри Лъчезар Танев и Томас Лафчис и др.



За срещата на двойки в събота от 14 часа капитанът Тодор Енев е заявил Григор Димитров и Димитър Кутровски, а неговият колега Георгиос Каловелонис е заявил Якупович и Капоянис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини