Гърците отписват мача с България



31-03-2014 00:00 | Станко Димов
Голямото събитие за гръцкия тенис - участието на Григор Димитров в отбора на България в предстоящия турнир срещу Гърция за оставане във втора Евроафриканска група за Davis Cup, е една от водещите теми в гръцките спортни медии, информира сайтът grreporter.info.

Авторитетният gazzetta.gr припомня, че последните две срещи между отборите на България и Гърция са били печелени от домакините, а единствената победа за отбора на България е била през 1990 година. Други спортни издания, като sport24.gr и novasport.gr, определят като нулеви шансовете на гърците за победа.

Една голяма тенис звезда ще стъпи на кортовете в клуб "Илиуполис”, пише сайтът pamesports.gr. Медията припомня, че това е второто участие на Григор Димитров на състезание в Атина. Първото е било през далечната 2008-а, когато той прави първите си стъпки в професионалния тенис. Тогава е участвал в чалънджърът с награден фонд 125 000 долара Aegean Tennis Cup. “Оттогава обаче се промениха много неща. И специалисти, и любители определят Димитров като бъдещия номер едно в световния тенис”, пише още изданието.

Друг новинарски сайт - inews.gr - предвижда огромен интерес към двубоя в края на седмицата. “Голямо стълпотворение ще се състои в "Илиуполис" през идващите петък, събота и неделя, а причината е изгряващата звезда на световния тенис Григор Димитров, който се отзова на поканата на Българската федерация по тенис и се включи в отбора на страната си в турнира срещу Гърция”, пише медията.

Българският отбор пристигна днес в Атина, а Димитров, който току-що се изкачи до номер 15 в световната ранглиста, ще дойде в гръцката столица в сряда, съобщават местните медии. Домакините от клуба в Илиуполис съобщават, че Григор ще присъства на тегленето на жребия за срещата, което е насрочено за четвъртък от 11,00 часа. Те уверяват, че червените кортове в клуба са в отлично състояние.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини