Григор Димитров продължава след 3 сета



21-03-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями. Поставеният под №15 българин се наложи с 6:1, 6:7(5), 6:3 над Алберт Монтанес от Испания в мач, който продължи един час и 40 минути.

Григор започна мача с убедителен сервис гейм, който завърши с ас. В третия българинът отрази две точки за пробив. Веднага след това Димитров сам направи пробив за 3:1. Първата ни ракета продължи да доминира, което накара Монтанес да започне да греши все повече. Последва втори брейк и при 5:1 хасковлията сервираше за спечелване на първата част. Той поведе с 40:15 и реализира още първия си сетбол след общо 26 минути игра.

Втората част започна с гейм за 59-ият в световната ранглиста испанец, който най-накрая прекъсна негативната серия от пет загубени гейма. Всеки от двамата печелеше своето подаване и така се стигна до тайбрек. В него Димитров поведе с 3:0 точки, а размяната на полетата дойде при 4:2. След това Монтанес спечели четири поредни точки, за да стигне до два сетбола. Григор отрази първия, но при втория съперникът му успя да изравни частите.

Димитров проби в решителния трети сет за 3:1. След това шампионът от Акапулко поведе с 5:2 и накара Монтанес да сервира за оставане в срещата. Испанецът се справи със задачата. Григор на свой ред подаваше за място в третия кръг. Той поведе с 40:15 и затвори двубоя с 12-ия си ас, за да се класира за трета поредна година до тази фаза.

Първата ракета на България вече си осигури 45 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за него 16-о място. Следващият му съперник ще бъде №20 в схемата Кеи Нишикори от Япония.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини