Ли На отново победи Цибулкова



14-03-2014 00:00 | Станко Димов
Две 32-годишни тенисистки успяха да се класират на полуфиналите на турнира от категория "премиер задължителен" в Индиън Уелс след трисетови победи. При мъжете напред продължават Роджър Федерер и Александър Долгополов.

В повторение на финала от Откритото първенство на Австралия водачката в схемата Ли На отново се наложи над словачката Доминика Цибулкова, този път с 6:3, 4:6, 6:3 след повече от два часа и половина игра. Мачът беше изпълнен с много грешки. Двете съпернички направиха общо над 100 непредизвикани грешки, като всяка от тях се "отчете" с 8 двойни грешки.

Китайката направи решителния пробив в третия сет за 5:3 и след това сервира успешно за спечелване на мача.

В последния четвъртфинален двубой италианката Флавия Пенета се наложи над 20-годишната американка Слоан Стивънс с 6:4, 5:7, 6:4. Ветеранката от Бриндизи водеше със сет и подаваше за победата при 5:4 във втория. След 30:15 за Пенета обаче Стивънс заигра вабанк. Тя спечели шест поредни гейма, за да изравни частите и да поведе с 3:0 и точка за 4:0 в третата.

В този момент Флавия обаче пое инициативата и взе шест от последните седем гейма в срещата. Така Пенета стана първата италианка на полуфинал в Индиън Уелс от четвърт век насам. Китайката води с 3-2 победи в директния сблъсък. Първата им среща е била през 2000 г., а за последно те играха през януари на четвъртфинала на Australian Open, когато Ли победи Пенета с 6:2, 6:2.

В другия полуфинал в Калифорния играят Агнешка Радванска (Полша) и Симона Халеп (Румъния).

При мъжете турнирът е от категория "Мастърс 1000". Големият шампион Роджър Федерер продължава без грешка и снощи се наложи над Кевин Андерсън от Южна Африка със 7:5, 6:1. След 5:5 швейцарецът взе следващите 7 гейма и така реши всичко в този мач.

Съперник на Федерер на полуфинал ще бъде Александър Долгополов. Украинецът, който отстрани Надал, спря и Милош Раонич с 6:3, 6:4.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини