Димитров с бърз успех в Индиън Уелс



10-03-2014 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета Григор Димитров стартира успешно участието си в турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Българинът, който е №15 в схемага, победи Робин Хаасе от Холандия с 6:4, 6:3 за малко повече от един час игра в мач от втория кръг.

Първият сет бе доста оспорван. Холандецът първи стигна до пробив и то на нула за 2:1. При това Григор максимално му помогна с две двойни грешки. Шестият гейм бе най-продължителният. Хаасе спаси три последователни точки за връщане на пробива и то с печеливши удари. При четвъртата обаче и той направи двойна грешка - 3:3.

До края на сета Димитров бе много убедителен и при 5:4 пак заслужи аплодисментите на публиката с хубави импровизации за втори пробив, който му осигури аванс от сет.

Хасковлията продължи да доминира на корта и във втория сет бе още по-убедителен. Димитров проби за 4:2. Той затвори двубоя с ас и гейм на нула, вдигайки на крака българската агитка по трибуните.

За успеха Гришо си осигури 45 точки за световната ранглиста, където е 16-и сега, както и 28 000 долара от наградния фонд. В трети кръг съперник на Григор ще бъде Ернестс Гулбис, с когото този сезон вече имат по една разменена победа. Успехът на Гулбис дойде в зала на турнира в Ротердам, а българинът взе реванш в Акапулко отново на твърди кортове. Мачът ще бъде във вторник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини