Надал с труден успех на старта



09-03-2014 00:00 | Станко Димов
Светговният номер едно Рафаел Надал запона с тежък мач защитата на своята титла от турнира в Индиън Уелс, който е от категория "Мастърс 1000". Испанският левичар надделя над ветерана от Чехия Радек Щепанек след 2:6, 6:4, 7:5. Вавривнка, Мъри и Федерер също вече са в третия кръг в Калифорния.

Щепанек взе първите три гейма в мача и затвори сета с нов пробив. Във втората част Рафа запона да сервира по-добре, проби за 3:2 гейма и успя да изравни частите. В решителния сет след разменени пробиви Надал спаси цели три брейкбола при 2:3, което беше в много важен момент. На свой ред испанецът постигна пробив за 6:5 и успя да спечели мача.

Следващият опонент на Рафаел Надал е украинецът Александър Долгополов, когото победи на финала на турнира в Рио де Жанейро през февруари.

Първенецът от Откритото първенство на Австралия Станислас Вавринка се справи с хърватския гигант Иво Карлович с 6:3, 7:5

Петият поставен Анди Мъри записа победа №300 на твърди кортове. Британецът се наложи над чеха Лукаш Росол с 4:6, 6:3, 6:2, като успя да подобри подаването си, след като допусна три поредни пробива.

Четириратният победител и №7 в схемата Роджър Федерер се наложи над квалификанта от Франция Пол-Анри Матийо с 6:2, 7:6(5).

Бившият номер едно в света Лейтън Хюит не успя да запише победа №600 в кариерата си. Той отстъпи в равностоен двубой на южноафриканеца Кевин Андерсън с 6:7(5), 4:6.

При дамите шампионката от Индиън Уелс през 2013 година Мария Шарапова беше убедителна. Приятелката на Гритор Димитров победи Юлия Гьоргес от Германия с 6:1, 6:4 за един час игра.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини