Димитров - Андерсън 7:6, 3:6



02-03-2014 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета Григор Димитров спечели първата част във финала на турнира по тенис в Акапулко, Мексико, който е от категория "АТР 500", но отстъпи във втория. Четвъртият в схемата българин играе срещу петия Кевин Андърсън от Южна Африка при резултат 7:6(1),3:6 след един час и 53 минути игра на централния корт.

В първия сет всеки печелеше подаването си. Имаше общо 5 точки за пробив - две за Гришо и три за съперника му, но всичките бяха отразени. Стигна се до тайбрек. В него Гришо не даде никакъв шанс на своя опонент. Той поведе с 5:0 точки, което обезкуражи африканеца, който е №21 в световната ранглиста. При 6:1 хасковлията стигна до 5 сетбола и с лекота завърши още първия.

Димитров печели четвърти пореден тайбрек в турнира, след онзи срещу Гулбис на четвъртфинала и двата срещу Мъри вчера.

Във втората част 203-сантиметровият Андерсън направи първия пробив в мача за 2:0 гейма. След това Григор направи отличен сервис гейм за 1:3. При 2:5 българинът вече сервираше за оставане в сета. Той се справи със задачата. След това гигантът от Йоханесбург подаваше за изравняване на общия резултат. Димитров поведе с 30:15, но следващите три точки бяха за Андерсън, който взе сета.

Титлата трябва да се реши в третата част.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини