Димитров - Гулбис 4:6, 7:6(2)



28-02-2014 00:00 | Станко Димов
Четвъртият в схемата Григор Димитров играе срещу Ернестс Гулбис от Латвия при резултат 4:6, 7:6(2). Те играят четвъртфинал на турнира в Акапулко, Мексико, който е от категория "АТР 500".

В първите четири гейма тенисистите си размениха по два пробива. След това започнаха да вземат подаванията си. При 4:5 Гришо сервираше за оставане в сета. Гулбис набързо дръпна с 40:0. Димитров отрази два сетбола със смела и агресивна игра, но при третия изкара топката в аут.

Хасковлията започна с пробви втората част и веднага след това го затвърди. В четвъртия гейм Григор водеше с 40:15, но допусна брейк за 2:2. В осмия гейм латвиецът стигна до точка за пробив, но Димитров се защити блестящо. Отново се стигна до 4:5 и начален удар на българина. Той започна с двойна грешка, но взе убедително следващите четири разигравания, за да изравни резултата.

Стигна се до тайбрек. В него Гришо доминираше. Той стигна къса топка на Гулбис и я завърши за 3:2 точки. Това вбеси съперника му и той счупи ракетата си. При 6:2 първата ни ракета стигна до четири сетбола и реализира още първия, за да изравни частите.

Победителят от този двубой ще се изправи срещу спечелили срещата на втория в схемата Анди Мъри от Великобритания с французина Жил Симон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини