Григор с труден успех в Холандия



11-02-2014 00:00 | Станко Димов
Най-силният тенисист в историята на този спорт у нас Григор Димитров Дмитри Турсунов от Русия с 6:2, 1:6, 6:4 в двубой от първия кръг на турнира в зала в Ротердам от категория "АТР 500".

Българинът започна леко разсеяно и допусна пробив за 0:2, но тутакси го върна. Осмият в схемата Гришо включи турбото и бързо и категорично поведе с 5:2, след което сервираше за сета. Турсунов дръпна с 40:15, но Димитров не трепна и спечели точките до края, въпреки че не вкара нито веднъж първи сервис.

Във втория сет руския ветеран прекъсна негативната серия от шест последователни загубени гейма и успя да вземе подаването си за 1:0. В четвъртия хасковлията допусна пробив от 40:0 и Турсунов поведе с 3:1. Димитров допусна и втори пробив за 1:5, а след това съперникът успя да изравни частите.

И третия сет започна с неубедителна игра на Григор. Той допусна да бъде пробит за 1:2. Първата ни ракета реагира мигновено и върна брейка при петата си възможност. При 5:4 за Димитров Турсуноав поиска лекарска помощ, заради проблеми в гърба. В заключителния гейм българинът доминираше и успя да реализира четвъртия си мачбол след топка ва съперника в аут.

Така Гришо си осигури 45 точки за световната ранглиста и 17 380 евро от наградния фонд. Следващият съперник на Димитров е литовецът Ернест Гулбис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини