Федерер на 11-и пореден полуфинал в Мелбърн



22-01-2014 00:00 | Станко Димов
Бившият водач в световната ранглиста Роджър Федерер последен се класира на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Шестият в схемата швейцарец победи четвъртия поставен Анди Мъри от Великобритания с 6:3, 6:4, 6:7(6), 6:3 на централния корт в Мелбърн "Род Лейвър Арина".

В целия първи сет имаше само една точка за пробив. Тя беше за рекордьора по титли от Големия шлем, който я реализира и после спокойно взе частта.

Във втората нещата се развиха по подобен сценарий. Федерер стигна до пробив за 3:2 и до края на сета беше неуязвим.

Още в първия гейм на третата част Федерер имаше три възможности за брейк, но Анди ги отрази и спечели подаването си. След по-голяма настойчивост швейцарецът все пак проби за 5:4 и сервираше за място на полуфиналите. Тук започна драмата. Мъри стигна до първите си точки за пробив при 15:40 и изравни. Стигна се до тайбрек. В него Роджър поведе с 6:4 и имаше два мачбола. Последваха четири поредни точки на шотландеца, който взе частта.

В четвъртия сет имаше маратонски гейм от 20 минути, в който в крайна сметка Анди Мъри взе подаването си за 1:1. Федерер направи пробив за 5:3 и отново сервираше за победата. Този път 32-годишният баща на близначки си беше научил урока и от 0:30 наниза четири поредни точки, за да триумфира.

Така Роджър за 11-а поредна година се класира за полуфинал в Мелбърн. Той взе титлите през 2004, 2006, 2007 и 2010 година. На тази фаза го очаква световният номер едно Рафаел Надал, който отстрани трудно Григор Димитров в четири сета. В другия полуфинал се срещат Томаш Бердих и Станислас Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини