Димитров - Надал 6:3, 6:7



22-01-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров спази традицията и спечели сет срещу световния номер едно Рафаел Надал. На четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия българинът взе с 6:3 първата част, което беше първи загубен сет за Рафа в Мелбърн тази година. След това обаче испанецът се измъкна и изравни след тайбрек със 7:6(3).

Гришо направи пробив за 2:0 гейма и до края го удържа. В заключителната игра Димитров сервираше за сета. Испанският левичар поведе с 30:0, но Димитров пусна в ход първия си сервис и набързо спечели гейма и частта.

Във втората Рафа стигна до първите си точки за пробив при 40:15 във втория гейм и успя да реализира втората. Веднага след това Гришо направи рибрейк, подпомогнат и от трите (!?) двойни грешки на испанеца. После 22-ият в схемата хасковлия изравни до 2:2 със сервис гейм на нула, в който наниза два аса, за радост на голямата българска агитка на трибуните на "Род Лейвър Арина". В шестия Рафа стигна до точка за пробив, но Димитров не трепна и спечели подаването си. Надал изглеждаше силно смутен, правеше доста непредизвикани грешки и се радваше на всяка спечелана точка, все едно е взел поне сет.

Стигна се до тайбрек. В него размяната на полетата дойди при 4:2 точки за левичаря от Манакор. Надал стигна до 6:3 и реализира още първия сетбол с феноменален къс диагонал. Така вдичко започваше отначало.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини