Вавринка спря Джокович към рекорда



21-01-2014 00:00 | Станко Димов
Швейцарецът Станислас Вавринка поднесе голямата изненада на Откритото първенство на Австралия като надигра шампиона от последните 3 години Новак Джокович с 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7. Той спря устрема на белградчанина за рекордна четвърта поредна титла. Вавринка се класира на полуфиналите, където го очаква Томаш Бердих.

Стан успя да вземе реванш от Ноле за поражението през миналата година в Мелбърн. Тогава сърбинът се наложи с 10:8 в петия сет. По-късно през годината сърбинът надигра Вавринка и на US Open в подобна битка с 6:4 в последната част.
Новак Джокович това е първа загуба от US Open насам. Той имаше 28 поредни победи.

Петата част започна с разменени пробиви първо за Джокович за 2:1, но Вавринка веднага го върна. Джокович имаше възможност да пробие и при 3:3, но я пропусна. Това се оказа фатално за него в крайна сметка. При 8:7 Вавринка се възползва от две поредни грешки на действащия шампион при 30:30 и победоносно вдигна ръце.

"Опитвах се през целия мач да бъда агресивен и да не се предавам. Беше наистина труден двубой, бях много нервен, а и получих някои крампи. До последно се стремях да държа инициативата. Иначе, когато Новак е на върха на възможностите си, е по-добър от мен", призна Вавринка.

На полуфинала Станислас се изправя срещу чеха Томаш Бердих, който победи Давид Ферер с 6:1, 6:4, 2:6, 6:4 . Вавринка води с 8-5 успеха срещу този съперник, като е спечелил последните три сблъсъка.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини