19-годишна на полуфинал в Мелбърн



21-01-2014 00:00 | Станко Димов
Йожени Бушар стана първата канадка, класирала се на полуфинал в Мелбърн. 19-годишната тенисистка поднесе изненада на Откритото първенство на Австралия, като отстрани бившата номер едно Ана Иванович с 5:7, 7:5, 6:2.

Бушар, която е №30 в схемата, показа зряла игра и хладнокръвие. По-опитната сръбкиня беше скована от очакванията към нея, след като победи Серина Уилямс. Освен това Иванович страдаше от травма в лявото бедро.

В решаващия трети сет чаровната канадка пробив в шестия гейм, а после затвори мача с още един брейк. Така Ана не успя да стигна първи полуфинал в Големия шлем след триумфа в Париж през 2008 година.

"Радвам се, че изглеждах спокойна. Беше тежък двубой, опитвах се да не отстъпвам в битката и да бъда агресивна. МИсля, че го постигнах в третия сет. Ако ме питате с кого бих искала да изляза, то това е Джъстин Бибър", завърши смутено Бушар.

Следващата съперничка на тийнейджърката от Монреал е четвъртата в схемата Ли На. Двукратната финалистка от Мелбърн изигра още един много силен мач и победи с 6:2, 6:2 Флавия Пенета от Италия.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини