Маша отпадна, Вика продължава



20-01-2014 00:00 | Станко Димов
За разлика от своя приятел Григор Димитров, Мария Шарапова не успя да стигне четвъртфиналите на Australian Open. До тази фаза достигна защитаващата ттилата си от Мелбърн Виктория Азаренка.

Третата поставена рускиня отстъпи на №20 в схемата Доминика Цибулкова от Словакия след 6:3, 4:6, 1:6 на "Род Лейвър Арина". Двете красавици си размениха по един сет. Преди началото на третата част Шарапова поиска медицинска пауза заради проблеми с бедрото. След това Цибулкова беше безпощадна и поведе с 5:0 гейма, а скоро след това приключи двубоя.

За миниатюрната Доминика това не беше първи успех срещу Маша в турнирите от Големия шлем. Тя отстрани най-богатата спортистка на Roland Garros през 2009 година.

"Тези болки са очаквани, когато изкараш дълго време на корта. Не играх най-добрия си тенис на този турнир, но в пердишните ми два двубоя намирах начин да спечеля. Опитах да го направя и днес, но Доминика беше изключително добра", призна Маша след загубата.

На четвъртфиналите Цибулкова излиза срещу №11 в схемата Симона Халеп. Румънката, която спечели Турнира на шампионките в София през ноември, направи пълен обрат срещу осмата поставена Йелена Янкович, за да надделее с 4:6, 6:2, 6:0.

Втората в схемата Виктория Азаренка победи американката Слоан Стивънс с 6:3, 6:2 в повторение на полуфиналния двубой между тях в Мелбърн през 2013 г. Тенисистката от Беларус ще се опита да стане първата след Мартина Хингис (1997-99 г.) с три поредни титли от Откритото първенство на Австралия. Вика очаква в следващия кръг победителката от мача между Агнешка Радванска и Гарбине Мугуруза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини