Мъри и Федерер във втората седмица



18-01-2014 00:00 | Станко Димов
Четвъртият и шестият поставен на Откритото първенство на Австралия по тенис Анди Мъри и Роджър Федерер се класираха за осминафиналите и ще играят във втората седмица на турнира в Мелбърн.

Мъри надигра испанския левичар Фелисиано Лопес със 7:6(2), 6:4, 6:2. Интрига в мача имаше само в първия сет, който беше решен с тайбрек. В следващите два шотландецът пробиваше още в първия гейм и не допускаше да бъде настигнат.

Следващият опонент на Анди ще бъде французинът Стефан Робер, който отстрани Мартин Клижан от Словакия с 6:0, 7:6, 6:4.

Роджър Федерер също не се задържа дълго на корта. Четирикратният шампион от Австралия победи руснака Теймураз Габашвили с 6:2, 6:2, 6:3. Швейцарецът за 27-и път стига до осминафиналита в Шлема без да загуби нито един сет.

В следващия кръг Федерер очаква французина Жо-Вилфред Цонга, който надигра сънародника си Жил Симон със 7:6(5), 6:4, 6:2. Роджър победи в 5 сета Цонга миналата година в Мелбърн на четвъртфиналите.

"Ясно е, че ме чака труден мач. Но за мен по-важно е, че продължавам да играя добре и затова не се замислям толкова за следващия ми съперник", коментира носителят на 17 титли от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини