Надал и Федерер продължават



14-01-2014 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал, рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер и Анди Мъри набързо приключиха мачовете си в първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Водачът в схемата Надал се наложи над местния любимец Бърнард Томич с 6:4 и отказване на представителя на домакините поради контузия. Рафа проби за 5:4 гейма, а след това затвори сета.

Роджър Федерер записа още един рекорд на сметката си. 32-годишният швейцарец победи с 6:4, 6:4, 6:2 австралиеца Джеймс Дъкуърт. За Федерер това беше 57-и поред турнир от Големия шлем, в който взема участие. Досега той делеше първото място с южноафриканеца Уейн Ферейра.

Следващият му съперник е словенецът Блаз Кавчич, който стигна до втори кръг благодарение на отказа от участие на чеха Радек Щепанек. За Щепанек това беше последно участие на Australian Open, тъй като след края на настоящият сезон чехът обяви, че ще се оттегли от тениса.

Анди Мъри, №4 в схемата, също нямаше проблеми. Британецът отстрани Го Соеда от Япония с 6:1, 6:1, 6:3.

В най-заплетения мач днес играха 24-ия поставен Андреас Сепи от Италия и Лейтън Хюит. Бившият номер едно в смета от Аделаида навакса два сета пасив и дори имаше мачбол при 5:4 гейма в петия сет, но в крайна сметка загуби. Сепи се наложи със 7:6(4), 6:3, 5:7, 5:7, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини