Цвети: Вече знам, че мога да победя всеки



10-01-2014 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова спечели първа купа от турнира в Сидни. На финала най-силната българска тенисистка победи трета поредна състезателка от Топ 10 - №9 Ангелик Кербер, с 6:4, 6:4. За последно Маги Малеева беше надигравала в един турнир три от челната десетка в Москва, когато спечели купата през 2002 г. - №1 Винъс Уилямс, №5 Амели Моресмо и на финала №3 Линдзи Дейвънпорт.

Пловдивчанката отговори емоционално на въпросите на официалния сайт на Женската тенис асоциация след награждаването.

- Не направих нищо специално тази вечер, в сравнение с предишните срещи. Просто поддържах същото ниво на игра.
Просто опитвах да държа топката в корта, да удрям максимално силно и когато имам шанс, да правя печеливщи удари. Това е.

- Как се чувстваше на корта?
Бях нервна, но се мъчех да не го показвам по никакъв начин. Опитвах се да бъда пределно концентрирана и да следя непрестанно топката. Казах си: "Добре, просто гледай топката и играй точка за точка"

- Миналият сезон не беше сред най-успешните. Какво означава първата ти титла?
Когато се замисля през какво съм минала, не само предишния сезон, не ми е било лесно. Да спечеля титла от турнир на WTA е нещо, което очаквах от много дълго време и което ми липсваше до момента. Накрая я спечелих. Всичко е толкова сюрреалистично. Още не мога да повярвам, честно казано.

- Мислила ли си някога да се откажеш?
Ще излъжа, ако кажа, че не ми е минавало през главата подобна мисъл, особено след лошите резултати миналата година. Променях мнението си няколко пъти. Но си казах: "Един слаб сезон - хубаво, но трябва да продължиш да се бориш. Трябва да продължиш напред. Използвай своите шансове и прави каквото трябва, пък да става каквото ще"

- Успехът в Сидни ще бъде ли повратна точка?
След миналия сезон разбрах, че трябва да се изживява всеки момент. Днес спечелих титла, но няма да я взема за даденост. Невероятно съм щастлива, искам да се насладя на мига. Нека занапред ми се случват хубави неща. Вече знам, че съм способна да победя всеки. Ще се опитам да спечеля отново титла!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини