Джени Дънкаф е фен на Федерер



06-12-2013 00:00 | Станко Димов
Световната вицешампионка по скуош от "Ротердам 2011" Джени Дънкаф отговори на въпросите на сайта squashmad.com. 31-годишната англичанка разказва за своите пристрастия, суеверия и с кого би искала да вечеря, часове преди да излезе срещу Никол Дейвид на четвъртфиналите в Хонконг.

- Джени, кой е върхът в твоята кариера?
Спечелването на титлата от Qatar Classic през 2009 г. е сред големите ми постижение до момента. След това стигнах и до №2 в световната ранглиста. Но най-вълнуващо за мен беше да играя за Англия на Игрите на общността и да спечеля на тях два сребърни медала за страната си.

- А кой е най-лошият ти момент на корта?
Трябваше да се откажа на полуфинал на световното първенство преди години. Не обичам да губя мачове. Още по-тежко е в отборните състезания, когато при загуба се чувствам още по-отговорна.

- Кой е най-тежкият двубой в кариерата ти?
Мачовете ми срещу Никол Дейвид винаги са трудни. Тя почти няма слабости е и почти невъзможно да бъде победена. Мисля, че повечето състезателки ще се съгласят с мен.

- Ако не беше станала състезателка по скуош, с какво би се занимавала?
Обичам спорта от дете, така че ако не бях станала състезателка по скуош, щях да спортувам нещо друго професионално. Може би щях да вляза в университет и да следвам история, защото много харесвах този предмет в училище.

- Кои са твоите герои в спорта?
Не бих казала, че имам идол, но се възхищавам от Роджър Федерер. Смятам, че той е от много висока класа и е изключително талантлив. Ако говорим за скуош, харесвах много Кейси Джакман. Имах възможност да я наблюдавам всеки ден, защото вторият ми баща й беше треньор.

- Кои са най-добрите ти приятели в скуоша?
Може би Алисън Уотърс, но със всички англичанки в тура се разбирам чудесно, както и с момчетата. Добри приятели сме с Ник Матю, Питър Баркър и Даръл Шелби.

- Кои са любимите ти турнири и защо?
Много харесвам финалите на Световните серии в Лондон, защото кортът изглежда визуално страхотно с това черно и розово. Турнирът на Каймановите острови също е много специален за мен.

- Имаш ли суеверия или ритуали преди мач?
Чак суверия - не, но имам различни навици преди да изляза на игрището. Косата ми често пада в очите, така че трябва да я мокря, за да я държа сресана назад. Връзвам връзките на маратонките по няколко пъти, за да съм сигурна, че всичко е наред. Мисля, че това е повече заради контузията в стъпалото, която получих миналата година.

- Какво би променила в скуоша, ако имаше възможност?
Бих искала той да бъде приет в олимпийската програма.

- Ако можеше да срещнеш някого в демонстративен мач...
Щях да избера да играя с Хедър Макей. Тя е била много успешна и би ми било интересно да вида каква е била точно на корта.

- Кои трима човека, от миналото или днешния ден, би поканила на вечеря?
Елвис Пресли, Джеймс Франко и Джеймс Дийн. Не бих имала нищо против да срещна и някой крал или кралица от Средновековието.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини