Вожняцки докосва върха след триумф в Токио



02-10-2010 09:14 | Станко Димов

Датчанката Каролин Вожняцки спечели трофея от силния турнир в Токио. На финала на надпреварата водачката в схемата победи рускинята Елена Дементиева с 1-6, 6-2, 6-3 след точно два часа игра.


Триумфът в Токио е от изключително значение за Вожняцки, която още другата седмица може за първи път в кариерата си да оглави ранглистата при жените. За тази цел датчанката трябва да стигне до 1/4-финал на турнира в Пекин, който започна днес.

 

Финалният двубой не започна никак добре за Вожняцки, която в първия сет бе пометена от дългокраката Дементиева. Рускинята бе почти безпогрешна, като записа повече от уникални показатели - нечовешки 94% вкаран първи сервис. В комплект с това Елена не допусна нито една двойна грешка и нито един шанс за пробив. Абсолютно перфектен сет за рускинята.

 

През втората и третата част обаче ситуацията на корта се промени коренно. Вожняцки значително вдигна нивото си на игра и редуцира грешките, които влязаха в градината на Дементиева. Така след 6-2, 6-3 Каролин се поздрави с трофея.

 

"Меко казано щастлива съм от тази титла. Тя ми е под номер 11. Просто трябваше да се боря за всяка точка и го направих," коментира шампионката.

 

Така Вожняцки затвърди отличната форма, в която се намира след Уимбълдън. За този период от време Каролин е спечелила 24 мача и загубила само 2! (от Марион Бартоли в Синсинати и Вера Звонарьова на US Open). Титлата пък бе четвърта за нея за годината.

 

Преди това тя спечели в Понте Ведра, Копенхаген, Монреал и Ню Хейвън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини