Втора загуба на Пиронкова, остава в играта



31-10-2013 00:00 | Станко Димов
Елена Веснина записа първата си победа в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките. В двубой от втори кръг на Група „Средец” рускинята се наложи с 6:2, 4:6, 6:0 над Цветана Пиронкова. Любопитното, че след повече от 10 години в професионалния тенис, тази вечер българката и рускинята се срещнаха на корта за първи път. Двубоят между Цвети и Веснина продължи 134 минути, което стана най-дългият от началото на турнира.

Срещата предложи много емоции и няколко различни лица. В първата и третата част Веснина контролираше случващото се на корта, за което значително помогна и Пиронкова, която регистрира множество грешки. Единственият равностоен сет в двубоя бе вторият, в който след няколко пробива и разменени предимства, Пиронкова успя да се наложи и да се „отпуши” в турнира.

Въпреки загубата, на теория Цветана Пиронкова запазва шансове за класиране на полуфинал. За тази цел обаче българката ще трябва да победи задължително в два сета Саманта Стосър утре вечер. Шансове за място на полуфинал, при това значително по-сериозни, съхранява и победителката днес Елена Веснина. Припомняме, че по-рано през деня Ана Иванович победи Саманта Стосър с 6:2, 5:7, 6:2 сета, с което направи много сериозна заявка за първото място в групата.

"Не беше много коректна паузата между втория и третия сет. След нея Елена беше преобразена и спечели", заяви Цвети.

Програма на турнира за петък, 1 ноември От 17:00 часа: Ана Иванович - Елена Веснина Не преди 19:00: Ализе Корне - Анастасия Павлюченкова Следва: Цветана Пиронкова - Саманта Стосър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини