Цвети: Турнирът ще е по-силен от 2012-а



21-10-2013 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова даде пресконференция, посветена на Garanti Koza WTA Tournament of Champions, който започва на 29 октомври в София.

Тя планира да започне тренировки в зала "Арена Армеец" в четвъртък, когато пристига и първата тенисистка от чужбина - Саманта Стоусър.

"Благодаря на организаторите, че за втора поредна година ми гласуват доверие, като ми дават покана за Турнира на шампионките. Разбира се, ще дам всичко от себе си, за да оправдая това доверие с добро представяне. Искам да ги поздравя за отличната организация миналата година. Сигурна съм, че и тази няма да отстъпят. Миналото издание имаше страхотен отзвук и вече говорих с тенисистки, които ми заявиха, че нямат търпение да дойдат в София и да видят за какво става дума", заяви Цвети.

Тя е сигурна, че турнирът ще бъде по-силен, в сравнение с 2012 година, съдейки по участничките. "Нямам предпочитание за съпернички - всички са много силни - или група. Моята нагласа е да се концентрирам върху собствената ми игра и да се представя на ниво. Родната публика ми помогна много миналата година за достигането до полуфинал. Бих призовала хората отново да дойдат и да напълнят "Арена Армеец", за да ме подкрепят, но и за да видят наживо едни от най-добрите тенисистки. Това е събитие, което не се случва толкова често и в световен мащаб. В София ще играят доказани шампионки и затова турнирът е наричан и "малкия мастърс", припомни Пиронкова.

За своя сезон 26-годишната пловдивчанка каза, че не е доволна. "Допуснах много загуби в първи кръг. За съжаление такива неща се случват в кариерата на всеки спортист - не се получава това, което искаш. Не съм си представяла, че така ще се развие сезонът. Бях пределно мотивирана и тренирах толкова много след края на сезон 2012, очаквах още един добър сезон, но.... Все пак изиграх няколко силни турнира. Още през януари в Хобарт стигнах до четвъртфинал. След това играх в тази фаза и в Хертогенбош на трева, а след това се класирах за осминафиналите на любимия ми "Уимбълдън". Гледам напред, към Турнира на шампионките и за мен лично няма драма", каза още Цветана.

Тя оцени титлата на Григор Димитров от турнира в Стокхолм като "уникално постижение" и му пожела този успех да е само началото и да осъществи мечтата си да влезе в топ 20.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини