Григор на втори финал за 2013 г.



19-10-2013 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров стигна до втория си финал в турнирите на АТР в кариерата си, след този в Бризбън през януари. Първата ракета на България победи в зала в Стокхолм Беноа Пер от Франция след пълен обрат с 4:6, 6:2, 6:2 след час и 42 минути игра. За титлата седмият поставен Гришо ще спори с водача в схемата Давид Ферер.

След като отстъпи в първия сет, Димитров взе нещата в свои ръце. Той направи ранен пробив във втората част и до края на двубоя не остави съмнение в превъзходството си над снажния Пер. Гришо завърши с 5 аса и 2 двойни грешки. Димитров направи общо четири пробива в мача, а допусна един, който му коства първия сет.

Григор вече си осигурли 150 точки за световната ранглиста, където е №28, които ще набъбнат на 250, ако успее да донесе на България първа титла.

Димитров е отстъпил и в трите си мача срещу испанеца Ферер, който в момента е трети в света. За последно двамата се срещнаха обаче през 2012 година отново в Швеция, но в Бостад на клей, когато националът за Купа "Дейвис" отстъпи на полуфинал с 3:6, 5:7.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини