Гришо тръгна с победа в Швеция



15-10-2013 00:00 | Станко Димов
Седмият в схемата на турнира в Стокхолм Григор Димитров започна с победа участието си в турнира в Стокхолм от категорияу "АТР 250". Българинът се наложи над №137 в ранглистата Мариус Копил от Румъния с 6:3, 6:4.

Двубоят в шведската столица не започна добре за Димитров, който загуби на нула първи гейм, а във втория Копил стигна до 0:40 в неговото подаване. За щастие Димитров се съсредоточи и след няколко аса и внимателна игра спаси три брейкбола, а после и още един за 1:1. Третият гейм пък продължи над 10 минути и в него Гришо пропиля цели шест точки за пробив, преди на седмия румънец да допусне двойна грешка. Без повече точки за пробив Копил сервираше за оставане в мача при 3:5 за Григор, когато отново се пропука и изостана в резултата.

Втората част бе още по-оспорвана и се движеше гейм за гейм, като Гришо спаси още две точки за пробив - в третия и седмия гейм. Копил изобщо не позволяваше да се стигна до такава, но отново не издържа психически, сервирайки за оставане в мача при 4:5, когато Гришо стигна до 15:40 и още от първия опит затвори мача в своя полза.

Благодарение на този първи успех от август насам, Димитров си гарантира 20 точки за ранглистата и около 10 000 евро от наградния фонд. В опит да се класира за четвъртфинал Гришо ще играе срещу 23-годишния германски гигант Ян-Ленард Щруф, който е под №117 в света.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини