Цвети срещу Бек, Гришо чака квалификант



13-10-2013 00:00 | Станко Димов
Първите ракета на България в тениса Цветана Пиронкова и Григор Димитров се завърнаха в Европа и следващата седмица ще участват в основните схеми на турнири в Люксембург и Стокхолм.

Пиронкова ще играе с германката Аника Бек във Великото херцогство. 26-годишната пловдивчанка е № 99 в световната ранглиста. Българката има гарантирани 1 точка за световната ранглиста и 1452 евро от наградния фонд. 19-годишната Аника Бек е родена е 57-а в света и направи име като девическа шампионка от Roland Garros миналата година. Двете с Цвети не са се срещали.

За Пиронкова това е последно състезание за сезона преди Турнира на шампионките, който започва на 29 октомври в София.

При класиране във втория кръг Пиронкова ще спечели 30 точки и 2500 евро и ще играе с победителката от мача между № 5 Луцие Шафаржова (Чехия) и Шуай Пън (Китай).

Григор Димитров ще започне срещу квалификант в първия кръг на турнира по тенис за мъже на твърди кортове в зала в шведската столица Стокхолм с награден фонд 530165 евро. Димитров е поставен под №7 в основната схема и има гарантирани 5430 евро. При победа на старта хасковлията ще спечели 9165 евро и 20 точки за световната ранглиста и ще играе с победителя от мача между Ян-Ленард Щруф (Германия) и квалификант. Българинът пропусна надпреварата миналата година заради контузия. Първи поставен в квалификациите е Юлиан Райстер, а втори е Пол-Анри Матийо.

Димитров ще играе и в турнира на двойки заедно с Жереми Шарди (Франция). В първи кръг двамата ще се изправят срещу третите поставени в схемата испанци Фернандо Вердаско и Давид Мареро.

Втората ни ракета Тихомир Грозданов игра в квалификациите на АТР турнира във Виена. Варненецът отстъпи в първия кръг на квалификациите на австрийския тенисист Николаус Мозер с 3:6, 6:7(4).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини