Шарапова макар и трудно мина препятствието "Пиронкова"



03-10-2010 10:55 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова отпадна още в първи кръг на супертурнира в Пекин, който е с награден фонд от 4,5 млн. долара.

Първата ракета на България отстъпи след 4:6, 6:7(5) пред бившата номер 1 в света Мария Шарапова.

Двубоят бе повече от равностоен и продължи малко над два часа. В крайна сметка по-големият опит на Шарапова й осигури успеха, който бе трети пореден срещу Пиронкова.

 

В първия сет Маша доминираше със своя сервис, докато Пиронкова така и не успя да разгърне най-силното си оръжие, вкарвайки едва 50% от първия си начален удар.

 

Въпреки че водеше с 3:2, Пиронкова допусна обрат до 5:2 в полза на титулуваната си опонентка. Българката върна два поредни гейма, но нямаше сили за втори пробив.

 

Двете имаха по четири шанс за пробив, но рускинята бе тази, която направи един повече за крайното 6:4.

 

Шарапова стартира летящо втория сет. Тя поведе с 3:0 и два пробива. Пиронкова осъществи пълен обрат и успя да изравни при 4:4. Драмата на корта бе пълна при 5:4, когато Маша вече сервираше за мача, но за ужас на нейния щаб, пак бе пробита.

 

В крайна сметка логично двете стигна до тайбрек. В него Шарапова поведе с 4:2 точки. След смяната на полетата Пиронкова успя да изравни за 4:4, но това бе всичко за което тя имаше сили. Рускинята отново се окопити и затвори със 7:5 в крайна сметка.

 

Така след силните турнири в Токио и Пекин първата ракета на България остава с едва една победа срещу японката Аюми Морита.

 

Единственият сигурен турнир, на който ще видим отново Пиронкова през октомври е Купата на Кремъл в Москва, който започва на 18 октомври.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини