Надал надви Джокович на финала



10-09-2013 00:00 | Станко Димов
Вторият в света и схемата на Откритото първенство на Съединените щати Рафаел Надал спечели титлата от последния за годината турнир от Големия шлем. На финала в Ню Йорк испанският левичар надви световния номер едно Новак Джокович с 6:2, 3:6, 6:4, 6:1 след повече от три часа игра.

Така Рафа триумфира за втори път на „Флашинг Медоус“ след 2010 година. Той удължи серията си от победи на твърди кортове на 22, за да вдигне десети трофей през сезона, в който изигра само 13 турнира.

Надал започна уверено и диктуваше условията сет и половина. След това Джокович, който играеше четвърти пореден финал на „Флашинг Медоус“, заигра на много високо ниво. Сърбинът проби в шестия гейм на втората част, като спечели разиграване от 54 удара. Испанецът моментално го върна, но Ноле направи нов брейк и после изравни сетовете.

Джокович започна с пробив и третата част, но след това Рафа успя да го върне в шестия гейм. В деветия може би беше ключовият момент във финала. Белградчанинът поведе с 40:0, но Надал спаси трите точки за пробив и взе подаването си. След това на свой ред проби, за да вземе сета.

В четвъртия левичаря от Манакор беше неудържим и направи брейкове във втория и шестия гейм, след което на свой сервис стигна до два мачбола и реализира втората възможност. После Рафаел падна на корта облян в радостни сълзи.

„Не съм мислил, че нещо подобно може да се случи. Чувствам се много щастлив от нещата, които се случиха след завръщането ми. Да играя срещу Новак ми дава специално чувство. Може би никой друг не ме кара да вдигам толкова нивото си като него“, призна 27-годишният Рафаел, който седем месеца беше извън корта заради травма в коленете.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини