Серина се пребори за 17-а титла от Шлема



09-09-2013 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Серина Уилямс защити титлата си от Откритото първенство на Съединените щати и завоюва общо 17-и трофей от Големия шлем.

На финала в Ню Йорк американката надделя над Виктория Азаренка в повторение на шампионския мач през 2012 г. със 7:5, 6:7(6), 6:1 след два часа и 45 минути игра.

В първия сет Уилямс проби за 6:5 и след това го взе със сервис гейм на нула. Във втория тя поведе с 4:1 гейма във втория сет и на два пъти сервираше за купата.

Бившата водачка в ранглистата от Беларус обаче не се предаде и успя да се върне в мача. Вика стигна до тайбрек, който съумя да измъкне. В третия сет обаче Серина доминираше напълно и спечели двубоя при втория си мачпойнт, за да триумфира за пети път на „Флашинг Медоус“.

Уилямс, която на 26 септември ще навърши 32 години, стана най-възрастната шампионка US Open в Откритата ера на тениса. Тя взе и рекордния шампионски чек в историята от 2,6 милиона долара, като към премията за титлата от 1,6 милиона добави милиона от победата в сериите, предшестващи Откритото на САЩ.

„Какъв страхотен мач срещу велика личност! Вика беше голям съперник, тя е голям боец. Никога не се предава, преди мача да приключи“, призна Серина Уилямс при награждаването.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини