Надал отпусна 4 гейма на Робредо



05-09-2013 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в света Рафаел Надал продължава отличното си представяне на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. В испански четвъртфинал той разгроми Томи Робредо с 6:0, 6:2, 6:2 за 100 минути и очаква Ришар Гаске.

Вторият поставен Рафа взе първите осем гейма в мача, преди съперникът му да успее да се разпише. Отстранилият Федерер Робредо изглеждаше напълно безпомощен. Надал диктуваше условията на играта, не даде нито една точка за пробив на опонента си и завърши мача със само 15 непредизвикани грешки.

„Мисля че изиграх най-добрия си мач на US Open тази година. Да играя малко по-добре всеки ден е страхотно. Аз съм на полуфинал и съм много щастлив от този факт“, заяви с усмивка испанският левичар.

В другия двубой французинът Гаске преодоля Давид Ферер с 6:3, 6:1, 4:6, 2:6, 6:3, за да стигне до полуфинал от Големия шлем за първи път от 2007 година. Ришар е загубил всичките си десет мача срещу Надал. Но Гаске си припомни, че все пак го е побеждавал, когато са били… 13-годишни.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини