Пенета на първи полуфинал в Шлема



04-09-2013 00:00 | Станко Димов
Флавия Пенета е първата полуфиналистка на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. В италиански сблъсък непоставената спортистка от Бриндизи победи №10 в схемата Роберта Винчи с 6:4, 6:1 за малко повече от един час игра. в Следващия кръг тя се изправя срещу Виктория Азаренка.

Така Пенета, която е на 31 години, за първи път в кариерата си стига толкова напред в турнирите от Големия шлем на единично. Тя постигна това при 41-ото си участие в състезание от Четворката. До днес имаше три четвъртфинала - всичките на US Open.

Флавия, която бе извън корта почти седем месеца, изигра отличен мач срещу Винчи. В първия сет имаше равновесие. Пенета поведе с 4:2, но съотборничката й в отбора за „Фед къп“ успя да изравни. Последва нов пробив за Пенета. В десетия гейм тя пропиля два сетбола и спаси две точки за 5:5. При третата възможност Флавия успя да спечели частта.

Във втората Роберта сложи оръжие и Пенета заслужено ликува. За достигане до първи финал италианката ще трябва да надделее и над Виктория Азаренка. Тенисистката от Беларус победи словачката Даниела Хантухова с 6:2, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини