Мъри и Джокович продължават в Ню Йорк



02-09-2013 00:00 | Станко Димов
Двама от фаворитите за титлата от Откритото първенство на Съединените щати Анди Мъри и Новак Джокович са вече на осминафинал.

Защитаващият титлата си британец Мъри надигра Флориан Майер от Германия със 7:6(2), 6:2, 6:2. Шотландецът се пребори с вятъра и жегата, за да спечели срещу 47-ия в света съперник. Ключов момент беше спечелването на тайбрека на първия сет, след което Анди нямаше проблеми.

„Много тежки условия за игра, на моменти ми беше трудно да дишам от горещина. Флориан е много труден съперник, който използва много странни удари. Затова съм наистина доволен, че успях да се наложи в три сета“, заяви Анди след срещата.

Следващият съперник на третия в схемата шотландец е Денис Истомин от Узбекистан, който победи в пет сета италианеца Андреас Сепи.

Световният номер едно Новак Джокович беше категоричен срещу Жоао Соуса от Португалия с 6:0, 6:2, 6:2 на осветление на „Артър Аш стейдиъм“. Соуса отстрани Григор Димитров в първия кръг в Ню Йорк.

На осминафиналите сърбинът, който победи на US Open през 2011 година, а миналата загуби на финала, се изправя срещу №43 Марсел Гранойерс от Испания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини