Димитров загуби в пет сета от №95 в света



27-08-2013 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров отпадна отново в първия кръг на Откритото първенство на Съединените щати. Поставеният под №25 в схемата българин срещу Жоао Соуса от Португалия с 6:3, 3:6, 4:6, 7:5, 6:2 след близо три часа игра в Ню Йорк.

Мачът започна добре. Гришо направи пробив за 3:1 и до края на сета беше безкомпромисен. В деветия гейм той сервираше за спечелването на частта. Хасковлията бързо поведе с 40:0 и реализира още първия сетбол.

Във втория сет обаче Соуса проби и поведе с 3:0 гейма срещу юношеския шампион от 2008 година на US Open. След това Димитров успя да върне брейка при 3:4. Веднага след това португалецът обаче направи втори брейк и после сервира успешно за изравняване на сетовете.

Жоао Соуса започна с пробив и третия сет. До края на частта той удържа аванса си и така поведе в резултата.

Григор Димитров допусна брейк за 1:2 и в четвъртия сет. За радост 22-годишният българин веднага направи рибрейк. После обаче Соуса пак проби. В седмия гейм Григор спаси точка за 2:5, преди да вземе подаването си. Вдъхновен от това той върна и този пробив при 4:4. Димитров поведе с 6:5 и принуди съперника да сервира за оставане в частта. Гришо стигна до сетбол и го реализира, за да вкара мача в пета част.

В нея 95-ият в световната ранглиста португалец стартира с пробив. Хасковлията допусна и втори за 1:4. В следващия гейм Димитров стигна на два пъти до точки за връщане на единия брейк, но в крайна сметка Соуса удържа подаването си. При 5:2 съперникът на Григор сервираше за място във втория кръг на US Open. Жоао Соуса поведе с 40:15, но първата ни ракета спаси двата мачбола. В крайна сметка при третия той трябваше да капитулира.

Така Димитров не успя да запише първа победа в основна схема на Откритото първенство на САЩ и при третото си участие в нея.

По-късно на корта във „Флашинг Медоус“ трябва да се появи и Цветана Пиронкова. Осминафиналистката в турнира от миналата година играе на четвърти корт в последен двубой. Съперничка на пловдивчанката е Алисън Риск от Съединените щати.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини