Гришо и Цвети започват в Ню Йорк



27-08-2013 00:00
Българските представители на Откритото първенство на Съединените щати по тенис Григор Димитров и Цветана Пиронкова трябва да изиграят първите си двубои в Ню Йорк.

Гришо, който е №25 в схемата, започва с мач срещу португалеца Жоао Соуса. Двубоят е втори на седми корт в комплекса „Флашинг Медоус“. Програмата започва в 18:00 часа българско време. Юношеският шампион от US Open през 2008 година Димитров излиза за първа победа в основна схема при мъжете при третото си участие в нея.

По-късно трябва да се появи и Цветана Пиронкова. Осминафиналистката в турнира от миналата година играе на четвърти корт в последен двубой. Съперничка на пловдивчанката е Алисън Риске от Съединените щати.

Снощи записаха шампионите от US Open Series Рафаел Надал и Серина Уилямс. Испанският левичар, който е втори поставен, не даде шансове на местния Райън Харисън с 6:4, 6:2, 6:2.

„Днес беше първата ми среща на „Артър Аш“ от две години насам и чувството е наистина страхотно“, заяви след мача Надал, който е шампион от 2010 година, но миналия сезон не участва заради контузия в коляното.

При дамите защитаващата титлата си Серина Уилямс буквално помете Франческа Скиавоне с 6:0, 6:1. Световната номер едно спечели първите 10 гейма в мача с лекота, преди италианката да вземе почетната си игра.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини