16-годишните девойки на полуфинал



31-07-2013 00:00 | Станко Димов
Националният отбор на България по тенис за девойки до 16 години се класира убедително за полуфиналите на квалификационния турнир за европейско първенство, който се провежда в Куртя ди Арджеш, Румъния.

Момичетата на Александър Пенев поведоха с 2-0 срещу четвъртите поставени състезателки на Хърватия. В първия двубой Вивиан Златанова се наложи над Мартина Башич с 6:3, 6:3. Във втората среща Десислава Златева преодоля Лана Славица с 6:2, 677(3), 6:3 и донесе успеха. Мачът на двойки беше само за протокола и обиграване на българския дует Вивиан Златанова/Елизабет Данаилова, които достигнаха до четвъртфинал на европейското лично първенство в Москва миналата седмица.

За класиране на еврофиналите българките трябва да преодолеят и водачките в схемата от Унгария, които почиваха в първия кръг.

По особено драматичен начин отпадна на четвъртфиналите националният отбор за девойки до 18 години. В чешкия град Мост българките отстъпиха на №3 Словакия с 1-2. В първия двубой държавната шампионка Габриела Михайлова спечели с 6:4, 6:1 срещу Наталия Вайдова, за да даде аванс на състава с капитан Илия Кушев. След това Александра Караманолева отстъпи на Петра Убералова с 0:6, 4:6. Решаващият двубой на двойки беше равностоен, но Караманолева и Михайлова отстъпиха на Убералова и Вайдова с 5:7, 5:7 и отпаднаха, с което загубиха шансове за класиране.

При юношите до 18 години в Опава (Чехия) България отстъпи с 0-3 на третия в схемата тим на Австрия. Габриел Донев загуби с
0:6, 1:6 от Давид Пихлер. В следващия мач шампионът на страната Любомир Лещански отстъпи на Лакас Мидлер с 2:6, 4:6. На двойки Алекс Мартински и Лещански загубиха от Хутерер и Мидлер с 4:6, 1:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини