Националните отбори започват на европейските



31-07-2013 00:00 | Станко Димов
Тежък жребий изтеглиха националните ни отбори по тенис за юноши и девойки до 16 и 18 години за квалификациите за европейски първенства, които започват днес.

Съставът до 16 години при юношите играе в Трани (Италия) и започва срещу №4 в схемата Норвегия. Капитанът Петър Рангелов ще разчита за срещата днес на Петър Андреев, Мартин Димитров и Калоян Вълчев. При успех българите ще играят на полуфинал срещу водача в схемата Полша или Израел. Двата състава, който спечелят в полуфиналните двубои се класират за финалния кръг на еврошампионата.

Девойките до 16 години започат от 10:30 часа в Куртя ди Арджеш, Румъния, с мач срещу четвъртите поставени тенисистки на Хърватия. Българките са в състав Вивиан Златанова (на снимката), Елизабет Данаилова и Десислава Златева с капитан Александър Пенев. Победа на националките ще ги класира на полуфинал срещу водачките от Унгария.

18-годишните юноши са в чешкия град Опава. На четвъртфинал българите срещат днес №3 Австрия. Отборът е в състав Любомир Лещански, Габриел Донев и Алекс Мартински. Водач на отбора е Константин Георгиев.

Девойките в тази възраст също участват в Чехия, но в град Мост. Момичетата на Илия Кушев Александра Караманолева, Виктория Бърдарова и Габриела Михайлова стартират с мач срещу третият поставен отбор на Словакия. Победа би ги изправила срещу вторите в схемата чехкини.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини