Павлюченкова: Ще е приятно да играя в София



30-07-2013 00:00 | Станко Димов
Руската тенисистка Анастасия Павлюченкова първа спечели през тази година два турнира от категория „интернешънъл”- в Монтерей и Оейрас, и е сред фаворитите за билет за София за Турнира на шампионките. 22-годишната московчанка прави отличен сезон, след като започна да работи с Мартина Хингис. В момента тя е №25 в световната ранглиста и има големи шансове да пристигна в България, ако не попадне в състава на Русия за финала на „Фед къп” с Италия, който е през седмицата на ТоС, която започва на 28 октомври. Павлюченкова даде интервю за официалния сайт на Турнира на шампионките със съдействието на отдел „Комуникации” на WTA.


- С две титли през този сезон имате шанс да играете в София. Какво ще означава това за вас?
- Ще бъде приятно със сигурност. Мислех си за това, докато играех в Монтерей. В главата ми се въртеше: "Трябва да спечелиш титлата и ще имаш шанс да участваш на Турнира на шампионките". Играла съм в Бали и винаги е прекрасно да завършиш сезона с такъв турнир на красиво място.

- Разкажете ни как стигнахте до титлата в Португалия...
- Още от първия кръг всеки мач бе труден. Не бих казала, че имах късмет с жребия, защото съперничките играеха добре на клей. Трябваше да се боря и физически, и психически, да бъда на най-високо равнище, за да печеля. Най-трудно за цялата седмица бе срещу Елена Веснина, победих 7:6 в третия сет. Бях съвсем близо до загубата и се получи супер, че успях да обърна нещата в моя полза. На полуфинала първият сет бе 6:0 за съперничката ми, но се върнах в мача. Всеки двубой там бе специален и съм много щастлива, че спечелих титлата.

- Научихте ли нещо за Tурнира на шампионките в София миналата година?
- Чух, че е минал много добре при отлични условия и страхотна организация. Никога не съм била в България. Познавам българи, но нищо повече.

- Разкажете нещо за вашия стил на игра.
- Определено съм агресивна тенисистка. Обичам да удрям здраво и да печеля точки с атака. Но се опитвам да комбинирам силата с технични изпълнения като къси топки и излизания на мрежата. Мисля, че мога всичко на корта, играта ми доставя удоволствие и се надявам моите мачове да не са скучни за гледане.

- Какво мислите за турнир с групова фаза?
- Трудно е, защото не участват много състезателки и има здрава битка още от първите мачове. Но също така е интересно, защото сме свикнали на пряка елиминация и е хубаво понякога да има разнообразие.

- Кой е любимият ви турнир?
- Най-вероятно ще стане този в Монтерей, защото го спечелих три пъти, за последно този сезон. Винаги се връщам там с удоволствие, защото се отнасят прекрасно към мен и чувствам екипа като второ семейство. На всички турнири е приятно и е трудно да избереш само един, но ако трябва да го направя, това ще бъде този в Монтерей, защото е много специален за мен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини