Пиронкова с тежка загуба в Швеция



16-07-2013 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова записа вероятно най-неприятната загуба в кариерата си, след като отстъпи на 299-ата в света квалификантка Андреа Гамис от Венецуела с 1:6, 3:6 в първия кръг на турнира на клей в Бостад, Швеция, който е от категория „интернешънъл“.

В първата част четвъртата поставена Цвети имаше три шанса за пробив, но 20-годишната Гамис, за която това бе първи мач в основна схема на турнир от календара на WТА, ги отрази. На свой ред южноамериканката стигна до цели девет възможности за брейк и реализира две, за да вземе сета за малко повече от половин час игра.

Дебютантката започна с пробив и втория сет, който веднага след това затвърди за 2:0 гейма. Пиронкова още изглеждаше апатична и допускаше много непредизвикани грешки. Последва нов пробив и вече всичко изглеждаше предрешено. Пловдивчанката, която е №57 в световната ранглиста, имаше два шанса за връщане на единия брейк, но не успя отново. В петия гейм Пиронкова прекъсна негативната серия при 1:4. Веднага след това Цвети осъществи първия си пробив в мача при осмата си възможност. При 3:5 българката сервираше за оставане в двубоя. Венецуелката, която тази седмица влезе за първи път в Топ 300, стигна до мачбол и го реализира на втори сервис на съперничката.

Цветана Пиронкова напуска Швеция с една точка и 1800 долара от наградния фонд. Тя ще падне в ранглистата следващия понеделник, защото имаше за защитава 70 точки от четвъртфинала миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини