Димитров отпадна драматично в Бостад



13-07-2013 00:00 | Станко Димов
Петият поставен в схемата на турнира в Бостад (Швеция) Григор Димитров загуби драматично полуфинала срещу №8 Фернандо Вердаско с резултат 6:7(3), 7:5, 5:7.

Българинът беше пробит още в първия гейм на срещата, а в третия спаси още две опасности. Веднага след това обаче Димитров върна брейка за 2:2. До края всеки вземаше подаването си и се стигна до тайбрек. В него испанският левичар поведе с 4:2 точки при размяната на полетата. После стигна до 6:3 и успя при първия сетбол.

Във втората част напористият българин стигна до пробив за 4:3. При 5:4 той сервираше за изравняване на сетовете. Стигна се до 30:30, след което Вердаско спечели едно дълго и атрактивно разиграване, а след това върна брейка. Това не смути Гришо, който веднага след това направи нов пробив и пак сервираше за сета. Този път той поведе с 40:15 и реализира още първата си възможност.

В третата решителна част двамата си размениха по един сервис гейм. В четвъртия Димитров сервираше, допусна 0:40 и бе пробит за 1:3. 22-годишният хасковлия успя да навакса и да върне брейка при 3:4, а след това и да изравни. Григор сервира успешно за оставане в двубоя при 4:5. След това трябваше да повтори това и при 5:6, за да вкара драматичната среща в нов тайбрек. Но при 30:30 Вердаско имаше повече късмет и успя да направи пробив, равен на финал.

Така Григор Димитров пропусна възможността за втори финал на единично в кариерата си. Той обаче защити 90-те си точки от Бостад от полуфинала през 2012 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини