Димитров пак на полуфинал в Бостад



12-07-2013 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров победи категорично третия поставен Хуан Монако от Аржентина с 6:3, 6:2 на тенис турнира на червени кортове в Бостад, Швеция. Така хасковлията достигна за втора поредна година до полуфиналите на състезанието от категория "АТР 250".Там ще играе срещу Фернандо Вердаско.

Българинът, който е №5 в схемата, започна отлично двубоя и поведе с 3:0 след пробив във втория гейм. В третия Димитров
отстъпваше с 0:40, но успя да затвърди брейка. В осмия гейм Григор постигна още един пробив и след това сервира успешно за спечелване на сета.

Димитров реши да не губи време и започна с брейк и втората част, който обаче опитният Монако върна веднага. Това не разколеба 22-годишния хасковлия и той направи още два пробива - за 2:1 и 4:1. При 5:2 Гришо сервираше за място на полуфиналите и триумфира. Това беше първата му победа в четвъртия мач срещу 20-ия в света аржентинец.

За достигане до финала в Швеция българинът ще трябва да преодолее осмия поставен Фернандо Вердаско, който спечели испанското дерби с втория в схемата Николас Алмагро с 6:4, 4:6, 7:5. Димитров вече защити 90-те си точки от миналата година и прибави към банковата си сметка 22 340 евро (преди облагането с данъци).


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини