Димитров на четвъртфинал в Швеция



10-07-2013 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета Григор Димитров е на четвъртфинал на турнира на червени кортове в Бостад, Швеция, който е от категория "АТР 250". Петият поставен хасковлия отстрани Филипо Воландри от Италия след 2:6, 6:1, 6:4.

Двубоят не започна добре за българина и той губеше с 0:40 в първия си сервис гейм. Гришо не се отказа, направи 5 поредни точки и взе подаването си. В третия гейм обаче Димитров допусна брейк след двойна грешка и резултатът стана 1:2. Последва още един пробив, а после при 1:5 сервираше за оставане в сета, с което се справи. Последва обаче гейм на нула и Воландри взе частта без особени проблеми.

Във втория сет Григор започна решително и проби на нула за 2:0 гейма. Доминацията на българина продължи и той стигна до 5:0. В шестия гейм италианецът спаси сетбол, преди да вземе почетния си гейм. Григор изравни частите с ас.

Решителният сет вървеше гейм за гейм. По-класният тенисист Григор стигна до пробив в седмия гейм, за да поведе с 4:3. В десетия гейм Димитров поведе с 40:15 и затвори мача.

На четвъртфинал Димитров очаква №3 в схемата Хуан Монако от Аржентина, който победи квалификанта от Швейцария Хенри Лааксонен с 6:4, 6:2. Българинът си осигури 45 точки за световната ранглиста, където е 29-и, както и 12 730 евро от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини