Зафирова спечели на двойки в Сърбия



07-07-2013 00:00 | Станко Димов
Бившата националка на Зафирова спечели финала на двойки на турнира по тенис на червени кортове в сръбския град Прокупле с награден фонд 10 000 долара. В спора за трофея вторите поставени Зафирова и Лина Гьорческа (Македония) победиха третите Виктория Томова и Виктория Райчич (Австралия) с 6:3, 6:0.

На единично третата в схемата Виктория Томова се класира на финала. Софиянката победи квалификантката Деяна Райкович (Германия) с 6:1, 6:2. Така Томова си осигури 8 точки за световната ранглиста и 980 долара, а в търсене на третата си титла от турнирите на ITF на сингъл 18-годишната българка ще спори в неделя срещу четвъртата поставена Ксения Нол от Швейцария.

Националката на България за "Фед Къп" Диа Евтимова загуби на финала на двойки на турнира по тенис на червени кортове във френския град Дьонен с награден фонд 25 000 долара. Евтимова и румънската й партньорка Лаура-Йоана Андрей допуснаха загуба в мача за трофея от поставените под номер 4 Татяна Буа (Аржентина) и Арабела Фернандес-Рабенер (Испания) с 5:7, 2:6.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини