Цвети отстъпи на Радванска в 3 сета



01-07-2013 00:00 | Станко Димов
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна на осминафиналите на Wimbledon. Тя отстъпи на четвъртата в схемата финалистка от миналата година Агнешка Радванска от Полша с 6:4, 3:6, 3:6 след повече от два часа игра в Лондон.

Цвети започна безкомпромисно срещата и поведе с 4:0. В тези минути 25-годишната пловдивчанка беше много по-хладнокръвна и точна, докато нейната опонентка допускаше много грешки.

След това Радванска върна единия пробив. При 3:5 тенисистката от Краков сервираше за оставане в първата част. Пиронкова стигна до два сетбола, но Ага успя да се измъкне и да спечели подаването си. После българката застана на линията, за да затвори сета. Тя поведе с 40:0 и вдигна победоносно ръце при третата възможност в гейм и поведе с 1-0 части след 44 минути игра на корт №2 в Лондон.

Във втория Радванска направи пробив за 2:0. До края на сета Цвети не успя да го върне, макар че в заключителния гейм поведе с 30:0 при подаване на полякинята.

Преди началото на третия сет националката на България поиска физиотерапевт заради проблеми с дясното стъпало. За съжаление финалистката на Wimbledon през 2012 година успя да пробие за 2:1 след успешен лоб. Веднага след това Агнешка затвърди. В шестия гейм Пиронкова стигна на два пъти до 40:40, но не успя да върне брейка. При 3:5 Пиронкова сервираше за оставане в двубоя. Радванска стигна до мачбол и го реализира с минаващ удар по диагонала.

Цветана си тръгва с 280 точки за световната рангглиста, където е №72, както и 105 000 паунда от наградния фонд. За четвърти пореден сезон пловдивчанката стигна до втората седмица на турнир от Големия шлем, като го направи за трети път в Лондон след полуфинала през 2010 г., четвъртфиналът година по-късно и осминафинала сега. Миналия септември българката достигна осминафинал и в Ню Йорк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини