Български успехи на ракетлон в София



30-06-2013 00:00 | Станко Димов
С няколко титли за български състезатели завърши международното състезание по ракетлон от най-високата категория Super World Tour, което се проведе в Национална спортна академия в София от петък до неделя и беше с награден фонд 3500 евро.

Най-ценна е титлата на Стелиян Станков в елитната категория на смесени двойки. На финала варненецът и австрийската му партньорка Кристине Зеехофер направиха пълен обрат срещу Торстен Дек (Германия) и Лилиан Друве (Швеция), за да спечелят златните медали след 7:21 точки в тениса на маса, 21:10 в бадминтона, 21:16 в скуоша и също 21:16 в тениса на корт, за да победят с резултат 70:63.

Станков взе също така сребърен медал на двойки, заедно с Николай Ангелов, и бронзов на единично.

При двойки любители първото място е за пазарджиклиите Стоил Жилев и Стоян Иванчев. Те имаха сравнително труден старт срещу Любомир Тодоров и Георги Алексиев, но се сработиха в хода на турнира и на финала надделяха над дуета Янош Брогли/Костадин Симеонов с 68:62 точки.

При ветераните над 55 години Желязко Вълков беше недостижим и стана шампион на еднично и на двойки с д-р Пюзант Касабян.

При юношите първи е Мартин Колев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини