Три бивши №1 отпаднаха на Wimbledon



26-06-2013 00:00 | Станко Димов
Третият ден на турнира от Големия шлем Wimbledon ще се запомни с отпадането на цели три тенисистки, достигали до върха на световната ранглиста. Това са Мария Шарапова, Ана Иванович и Каролине Возняцки. Напусна, но заради контузия и четвърта ексводачка – Виктория Азаренка.

Третата поставена Шарапова загуби от квалификантката от Португалия Мишел Ларшер де Брито с 3:6, 4:6. Във втория сет приятелката на Григор Димитров беше напът да навакса и дори в последния гейм отрази 4 мачбола на 131-ата в света Де Брито. При петия обаче Маша трябваше да капитулира и да напусне Лондон още във втория кръг.

Возняцки, която беше девета в схемата, беше разбита от Петра Цетковска от Чехия с 6:2, 6:2. Датчанката имаше шест възможности за пробив, но не успя нито веднъж, докато Цетковска направи по два брейка във всеки сет от общо осем шанса.

Иванович беше поставена под №12 в Англия. Сръбкинята беше отстранена от канадската тийнейджърка Йожени Бушар с 3:6, 3:6 за 63 минути.

При мъжете третият поставен местен любимец Анди Мъри не допусна изненада и се наложи над тайванеца Лу с 6:3, 6:3, 7:5.

Отпадна обаче шестият в схемата Жо-Вилфред Цонга. Французинът се отказа заради травма срещу Ернестс Гулбис от Латвия при 6:3, 3:6, 3:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини