Серина тръгна с бърз успех



25-06-2013 00:00 | Станко Димов
Водачката в световната ранглиста Серина Уилямс започва успешно защитата на титлата си от Откритото първенство на Великобритания по тенис. Американката се наложи на централния корт на "Ол Инглънд къп" в Лондон над 92-ата в класацията Манди Минела от Люксембург с 6:1, 6:3 за по-малко от един час игра.

Уилямс взе първата част само за 20 минути. В началото на втория сет Минела проби и поведе с 2:0 гейма, но за повече не й беше дадена възможност. Серина удължи победната си серия на 32 мача и не познава вкуса на загубата от Маями през март.

"Изобщо не мисля за тази серия. Всеки път като стъпя на корта, това е нов мач и не се връщам към миналото. Когато стъпя на централния корт тук, винаги много се вълнувам", заяви американката след успеха.

Шестата в схемата китайка Ли На също започна с победа на wimbledon. Тя беше категорична срещу холандката Михаела Крайчек - 6:1, 6:1. Ли е потенциална съперничка на Серина на полуфиналите. Във втори кръг азиатката излиза срещу Симона Халеп от РУмъния, отстранила Олга Говорцова с 6:2, 3:6, 6:3.

42-годишната Кимико Дате победи 18-годишната германка Карина Витхьофт с 6:0, 6:2. Азиатката стана първата тенисистка над 40, която в рамките на един сезон записва победи в основната схема на 2 различни турнира от Големия шлем - Австралия и Великобритания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини